lunes, 8 de junio de 2009

Material de suport reunió coordinació de dia 9 juny 2009

Un dels objectius principals de la reunió és informar sobre la nova prova de la selectivitat a partir del proper curs.
Amb aquesta fi hem redactat un petit resum amb les novetats més importants de la prova:

Resum de les principals novetats de la nova prova de Selectivitat.

La nova prova tendrà dues fases, una general i obligatòria, i una altra específica i voluntària, aquesta darrera servirà únicament per a pujar la nota de la fase general.
La fase general estarà formada per 5 exàmens, d’una durada màxima d’una hora i mitja cada un, i dues opcions a escollir-ne una. Les proves seran:
- Comentari escrit d’un text relacionat amb la matèria de Llengua Castellana i Literatura.
- Un examen de les matèries comuns: Història d’Espanya o Filosofia.
- Una prova de llengua estrangera (alemany, anglès, francès, italià o portuguès). Es valorarà la comprensió oral i escrita. No inclourà la valoració de la comprensió i expressió oral fins el curs 2011-2012
- Un examen d’una de les matèries de modalitat de segon de batxillerat.
- Una prova de català.
La qualificació d’aquesta fase general serà la mitjana aritmètica de cada una de les notes dels diferents exàmens, puntuats de 0 a 10, a diferència del sistema actual en què la nota de la matèria pròpia de modalitat té un pes superior.
Per aprovar la nova selectivitat s’haurà d’obtenir una nota mitjana a la fase general que sigui igual o superior a 4, sempre que la nota de l’expedient acadèmic de batxillerat (60%) en fe mitjana amb la nota de la fase general (40%) sigui igual o superior a 5 punts.
La fase específica o voluntària té com a objectiu millorar la nota d’accés a la Universitat.
Es poden examinar de qualsevol de les matèries de modalitat de segon de batxillerat (amb independència que les hagi cursat), però sempre una assignatura diferent de la que s’hagi escollit a la fase general.
Cada un d’aquests exàmens es puntuarà de 0 a 10, i les dues millors notes de la fase específica es sumaran a la nota formada pel batxillerat i la fase general, sempre que estiguin vinculades al grau universitari al que es vol accedir.
La nota de la fase general serà vàlida de manera indefinida, i la de l’específica només ho serà durant dos anys, però sempre hi ha la possibilitat de presentar-se a pujar nota, bé a la fase general o de qualsevol matèria de la fase específica.


El text complert del decret que desenvolupa aquests i altres aspectes de l'accés a la universitat es pot llegir a aquest enllaç:

http://www.boe.es/boe/dias/2008/11/24/pdfs/A46932-46946.pdf

No hay comentarios: