lunes, 26 de noviembre de 2012

Acta de la reunió informativa de selectivitat 2011

Presents a l’aula de videoconferència AV02 de l’edifici Gaspar Melchor de Jovellanos del Campus Universitari, dia 15 de desembre de 2011 a les 12 hores els següents professors: Càndida Gamundi Serra (IES Llucmajor), Sebastià D. Servera Vives (IES Berenguer d'Anoia), Marc Grimalt Escalas (Pius XII), Catalina Bernat Joy (IES Puig de sa Font), Gabriel Àngel Perelló Felani (IES Santa Margalida), Conxa Nadal Casasnovas (IES Son Ferrer), Miquel Coll López (IES Sóller), Catalina Salvà Morlà (IES Santanyí), Josep Jansà Dubon (IES Binissalem), José A. Fernández Sánchez (IES Josep Mª Llompart), Lola Ladaria Bañares (IES Ses Estacions), Càndida Mir Gamundi (Francesc de B. M.), Miquel Lliteras Rubí (Col•legi Santa Mònica), José J. Gutiérrez de Ariza (La Salle), Apol•lònia Barceló Martorell (IES Felanitx), Aina Ojeda Andreu (IES Mossèn Alcover), Mª Asunción Cardero (IES Guillem Sagrera), Pedro Pablo Delgado Alemany (IES Calvià), Elisa Rodríguez (Nuestra Señora de Montisión), Catalina Mª Crespí Coll (Col•legi Beat Ramon Llull), Francisca Villalonga Mateu (Col•legi Sant Josep Obrer), Joan Andreu Vives (IES Llorenç Garcies i Font), Jose Manuel Mínguez Casado (Aula Balear), Antoni Ballester Vallori (IES Baltasar Porcel), Bartomeu Crespí Soler (IES Can Peu Blanc), Jaume Obrador Escalas (IES s'Arenal), Antoni Peña Barceló (IES s'Arxiduc), Lluís G. Socias Sardà (IES Joan Alcover), Antoni Carbonell Castelló (IES Albuhaira), Margalida Cubells Pascual (IES Manacor), Maria del Mar Calafat Cañameras (IES Politècnic), Maria Antònia Reinès Femenia (IES Antoni Maura), Immaculada Suau López (IES Juníper Serra), Antònia Rubí Alzamora (Madre Alberta),
Apol•lònia Munar Bibiloni (Sant Antoni Abat), Esperanza Berastain Díez (Luis Vives),
Máximo Campillo Illán (IES Alcúdia), Marí Ordines Mestre (IES Son Rullan), Joan Borràs Reynés (IES Marratxí), Maria Àngels Servera Escaneras (IES Capdepera),
Joan Darder Marí (IES Guillem Cifre de Colonya), Concepció Camps Bosch (IES Sineu). I els respresentants dels centres de Menorca i d’Eivissa en videoconferència des de les seus universitàries de les illes respectives.

El professor especialista de la UIB Miquel Grimalt, va exposar la següent proposta de modificació sobre el model d’examen de la prova de selectivitat de Geografia,:
:
1r. CANVI: La valoració de les preguntes dels comentaris: són 4 qüestions, però la 1a. i la 2a. valdran 0.25 cada una, i la tercera i la quarta 0.75. Aquesta modificació es du a terme perquè les dues primeres qüestions són de caràcter introductori i resposta força senzilla: la primera sol ser de quin tema tracta la gràfica, el mapa, el text, la taula i la segona sol demanar una informació mínima sobre el concepte o conceptes clau; la 3 i la 4 són més de saber i raonar. Ningú va fer cap comentari, en contra.

2n. CANVI: El format, l'examen constarà d'un foli menys: les preguntes de vocabulari es faran a darrere el full del mapa. Tampoc no es produïren comentaris negatius.

Posteriorment es varen succeir diverses intervencions dels presents:

- Antoni Ballester recordà que la informació, referent a les PAU de l'assignatura de Geografia, a la pàgina de la UIB és incompleta i en Miquel Grimalt informà que ja havia enviat el document per completar la informació

- Miquel Grimalt recordar que a cada apartat hi ha escrita la manera que cal respondre (encara que l’experiència dels correctors palesa que sovint els alumnes no ho llegeixen).

- Es va fer referència a la convocatòria de l’olimpíada de Geografia, per a la qual encara no hi ha partida pressupostària: Malgrat tot la intenció és convocar-la de nou, encara que amb una despesa associada mínima.

- Igualment es va informar que l'ICE es converteix en un institut de Recerca i a partir del gener deixarà de fer activitats formatives per al professorat; per tant els Seminaris Específics, que es feien en relació a les matèries de 2n de batxillerat i la selectivitat, es faran via CEP.

No hay comentarios: