martes, 27 de noviembre de 2012

Acta de la reunió informativa de Selectivitat de Geografia. 27 de novembre 2012.

Presents a l’aula de videoconferència AV01 de l’edifici Gaspar Melchor de Jovellanos del Campus Universitari, dia 27 de novembre de 2012 a les 11 hores els següents professors: Sebastià D. Servera Vives (IES Portocristo), Marc Grimalt Escalas (Pius XII), Conxa Nadal Casasnovas (IES Antoni Maura), Miquel Coll López (IES Sóller), Catalina Salvà Morlà (IES Santanyí), Josep Jansà Dubon (IES BinissalemJosé J. Gutiérrez de Ariza (La Salle), Mª Asunción Cardero (IES Guillem Sagrera), Pedro Pablo Delgado Alemany (IES Calvià), Catalina Mª Crespí Coll (Col•legi Beat Ramon Llull), Francisca Villalonga Mateu (Col•legi Sant Josep Obrer), Joan Andreu Vives (IES Llorenç Garcies i Font), Jose Manuel Mínguez Casado (Aula Balear), Antoni Ballester Vallori (IES Baltasar Porcel), Margalida Cubells Pascual (IES Manacor), Apol•lònia Munar Bibiloni (Sant Antoni Abat), Máximo Campillo Illán (IES Alcúdia), Martí Ordines Mestre (IES Son Rullan), Maria Àngels Servera Escaneras (IES Capdepera), Concepció Camps Bosch (IES Sineu), Joana M. Garcies Ribes (IES Joan M. Thomàs), Gaspar Bisbal Bals (IES Estacions), Josep Gomila Benejam (IES Berenguer d’Anoia), Joan Miquel Llabrés Perelló (Llaüt), Francisca Sbert Roig (Aixa), Miquel Segura Boyeras (IES Guillem Cifre de Colonya), Esther Cruz Pérez (Santa Maria), Mercedes Garrido Pérez (Luís Vives), Maria Assumpció Granero Cueves (IES Ramon Llull), Lluís G. Socies Cerdà (IES Joan Alcover), Marina Yern Pomar (Agora), Cristina Bestard Beltran (IES CTEIB), Catalina M. Llompart Ramon (IES s’Arenal), Sílvia Mateu Salas (IES J.M. Llompart), Clara Pol Martorell (Sant Francesc), José Antoni Moreno (IES Politècnic), Bartomeu Orell Villalonga (Sant Gaietà), Quintina Quiles Navio (IES Can Peu Blanc), Eugeni Losada Ramon (IES Arxiduc), Montserrat Domènec Pons (IES Damià Huguet), Catalina Rotger Ambrós (IES Marratxí), Azucena Ibáñez Organista (IES Sureda i Blanes), Elisa Rodríguez Clemente (Montision), Joan Buades Crespí (IES Madina Mayurqa) i Magdalena Frau Campins (Sant Pere).


I els representants dels centres de Menorca: David Font Mampel (IES J.M.Guàrdia), Margarida Vinent Pallicer (IES Cap de Llevant) i d’Eivissa en videoconferència des de les seus universitàries de les illes respectives.

El professor especialista de la UIB Miquel Grimalt, ha repassat els resultats globals de les proves de juny (6,29) i setembre (5,44), així com ha resumit els principals errors sistemàtics observats per part dels correctors en les respostes a les proves, concretament posant èmfasi en la correcta utilització de les dades numèriques en la resposta als comentaris de taules estadístiques, en què es llegissin detalladament les instruccions, que es cuidàs la presentació formal i no es repetís el text que es posa per a comentar en la resposta.

Ha recordat l’existència del blog de comunicació entre el col•lectiu de professors de Geografia II de Batxillerat i la coordinació de la selectivitat (coordinaciógeografia.blospot.com). I ha assenyalat com a aquest portal s’hi ha penjat recentment informació nova que convé sigui consultada.

Igualment ha informat d’una iniciativa de l’AGE (Asociación de Geógrafos Españoles) de dur a terme una consulta al professorat de secundària a fi i efecte de redactar un document de síntesi per fer arribar al Ministeri i que aquest ho tengui en compte en el projecte de reforma de la llei d’Educació.

Ha proposat mantenir sense modificacions el model d’examen, així com el llistat de mots claus i la disposició tipogràfica de la prova, cosa que ha estat assentida pel col•lectiu.

Posteriorment s’han succeit diverses intervencions dels presents:

- José Juan Gutiérrez (la Salle) ha demanat sobre si a la prova es poden efectuar adaptacions per alumnes amb necessitats educatives específiques (en aquest cas una dislèxia), se l’ha informat que existeix un departament encarregat de resoldre aquest tipus de problemes i que des de fa moltes convocatòries es realitzen diverses adaptacions a sol•licitud dels Departament d’Orientació dels diversos centres.

- Marc Grimalt ha sol•licitat informació més específica sobre els criteris que s’apliquen a l’hora de puntuar el comentari del mapa. Ha estat contestat en el sentit que es tenen en compte els tres criteris (identificació correcta dels elements sol•licitats, localització exacta sobre el mapa i comentari) sense que existeixi un pes exacte per a cada un dels mateixos, ja que poden variar en funció del tipus de representació que es demana.

- A requeriment d’alguns dels presents, ha informat sobre la convocatòria futura de l’Olimpíada, en aquest cas marcada per les dificultats econòmiques, però que per part dels organitzadors hi ha la voluntat de seguir amb aquesta experiència, que entenem és profitosa per al col•lectiu.

- Igualment s’ha informat que el Seminari Específic de Geografia (UIB/Conselleria d’Educació) ha elaborat un material prou útil sobre possibles temes a comentar i mapificar (exercicis amb preguntes), que properament serà accessible des del blog.

No hay comentarios: